Mee Goreng Mamak Padu

Thursday, April 4, 2019

Salam,

Dah lama betul tak jengah blog. Makin hari makin busy rasa huhu

So petang ni, aku sempatkan jugak update blog, nak share sikit apa aku makan petang tadi.

Taaadaaa, mee goreng mamak.


Nampak sedap tak?

Actualy dah lama nak review mee goreng mamak dorang ni, cuma harini baru berkesempatan nak update.

Memang padu.

Sedap, murah dan banyak. (Ayat ni student paling suker :p)

Tu diaaa,


Memang cukup rasa dia, berjuicy lagi.

Bukti sedap?

Tengok ni licin!


Harga xmahal. Biasala gerai lori tepi jalan je. Sepinggan RM5.50

Berbaloi.


Selain mee goreng, dorg jugak ada Laksa, Koew Teow & Char Koew Teow. Tak silap semua sedap, kena try.


Kalau korang ada di area Seksyen 7, Shah Alam boleh la singgah gerai dorang ni. Berhadapan dengan Giant Seksyen 7, Shah Alam.

Cari Gerai Family Utara yer. Gerai dorang ni paling tepi.

Setiap hari kot buka. Dari tengahari sampai petang.

Jangan lupa singgah ok :D

Adios,
ASTraveller 2019

17 comments

  1. licin laagi ? oookay cheq pecaya la sedap kalo gitu hehe.. lama gak x makan mee goreng mamak walaupun dok penang ni ha. tapi xdela fevret =D

    ReplyDelete
  2. Hi salam kenal... Mie gorengnya enak, jadi bikin lapar, apalagi pas lagi puasa, hmmm.. Saya suka, saya suka..

    ReplyDelete
  3. nampak memang sedapnyeee :)

    ReplyDelete
  4. hey, thank you for visiting my blog.
    i think you cook mee mamak by ur self but actually not haha. is it easy to cook at home?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ure most welcome.:D

      Mee mamak, by my own? hahha. actualy its simple, but im not >.< one day maybe :p

      Delete
  5. Halo, salam kenal. Wah, saya juga suka makan mie goreng. Biasanya ditambah cabai rawit, daun bawang, bawang goreng, tomat, telur orek. Nikmat sekali rasanya. Di Malaysia juga banyak penjual mie goreng ya seperti mamak padu ini. Mantap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya. banyak dijual, sedap :D ditambah cili dsb lagi menambah selera.

      Salam kenal :)

      Delete
  6. salam,
    kunjungan balik ke sini.
    saya suka makan mee mamak kalau traveling ke Malaysia. memang sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kan? :D terima kasih atas kunjungan balas :)

      Delete
  7. Hmm... yummiii.... lezat nan sedap sekali!

    #Kunjungan balas

    ReplyDelete
  8. nampak lezat dan mienya besar-besar. harga pun tak mahal

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© A k u S e o r a n g T r a v e l le r. Design by FCD.