Halu guys! Moga baik-baik saja hari ini 😁✌


Today, aku nak share bagaimana nak create page untuk join program gaming dari Facebook iaitu Facebook Gaming Page. Dimana, dengan page ini korang bole buat duit dengan live stream sambil bermain game. Tapi kena ikut syarat dari facebook lah. 😙

Menarik kan?

Kalau korang memang kaki game, aku sarankan korang join program ni. Kalau tak, rugi je korang main game tapi tak dapat apa-apa hasil 😘 

So, mula dari sekarang cuba join Facebook Gaming. Mana tahu rezeki kita disini kan? 😁

So let's go, kita create page untuk gaming di Facebook. Free saja guys!

Gaming Video Creator Page

  • Open Facebook Gaming Creator
  • Pergi ke Get Started, kemudian klik Set Up (dengan syarat korang dah ada akaun Facebook lah 😋)


Akan pop-up new window seperti dibawah.


  • Then letak je apa-apa nama gaming yang korang nak. Contoh, Merah Gaming.
  • Kemudian, korang upload gambar profile untuk page gaming korang tu. Nak skip pun boleh, upload kemudian.



  • Kemudian, upload cover photo page gaming. Nak skip pun boleh, kemudian baru upload


  • Lepas tu, siaplah page gaming korang. Dibawah adalah contoh page gaming, Merah Gaming 😎



Dah siap page, korang edit dan update la apa yang patut. Then korang bole terus live stream dekat page via Omlet Arcade

Then, jangan lupa invite kengkawan like dan follow page gaming korang. Join banyak-banyak group gaming. Bila korang live, jangan lupa share di group-group supaya ada viewer masuk tengok korang punya live 😀

Semoga berjaya 😁✌

Jemput support & follow page gaming aku, JT Gaming

Adios,

Post a Comment

Previous Post Next Post