Halu guys, good day! 😁

Korang pernah guna finger sleeves tak? For sure lah, kalau kaki game tahu pasal finger sleeve ni kan? Aku adalah salah seorang yang pakai finger sleeve ni time main game.

Finger sleeve ni memang terbaik pada gamer yang tangan dia suka berpeluh time main game. Selain itu, bila pakai finger sleeve ni, pergerakan jari pada skrin phone jadi lebih smooth jer.. Smooth gila okay. Then tak risau kalau tangan atau jari tu selalu berpeluh, finger sleeve ni memang sangat membantu.

Ini dia finger sleeve dari Realme.

Tadaaaa,


Dalam banyak-banyak finger sleeve yang ada dipasaran, aku pilih realme. Maybe sebab color dia agak menarik lah bagi aku, yellow + black. Nampak macam mantap 😆

Then, masa tu pulak realme ada buat sales. Harga dari RM29/pair after sales turun sampai RM9.90/pair HAHAHA. Dalam hati aku, mesti tahan lama gila ni. Sleeve padu, maybe 😜

Kalau korang tengok Black Shark punya finger sleeve pun harga boleh tahan mahal, RM39/pair guys. Tu diaaa.. Korang tak percaya boleh usha dekat sini https://shopee.com.my/Black-Shark-E-sports-Finger-Sleeve-Pro-i.129208197.10623176866

Realme Finger Sleeves


Seriously, kalau korang main game pakai sleeve memang nice pergerakan jari pada srkin. Super smooth, main game pun lancar.

Tapi beli mahal-mahal ni, tahan lasak ke material dia?

So, dekat sini aku nak share lah pada korang. Realme finger sleeve lepas aku pakai selama 2 bulan. Korang boleh tengok keadaan dia lepas hari-hari aku lenjan main game. WAKKAKAKAKA 😆

Tadaaaaaa,


KOYAK beb! 😜

Sebelum koyak macamtu, sleeve tu akan berbulu dulu then lama-lama dia akan koyak. Rupanya tahan 2 bulan jer, then koyak. Aku tak sure, samada aku yang ganas pakai atau memang setakat tu jelah ketahanan dia.

Basuh tak sleeve tu, sepanjang 2 bulan pakai?

Yes, aku basuh. Tapi tak berus pun. Just rendam dengan air sabun, bilas dan sidai sampai kering.

Actually, banyak je finger sleeve murah-murah di Shopee yang korang boleh pilih. Harga bawah RM1 untuk 1 sleeve jer pun ada. 

Aku on the way beli, harga dia 80sen je untuk 1 slevee. Aku nak tengok ketahanan dia bila pakai. Insha-Allah dah sampai nanti aku akan review di Youtube Channel aku. Then kalau tak okay juga, maybe aku akan try beli brand Black Shark pulak, kot lah boleh tahan bertahun kan? HAHAHAHAHAHA 😆

Okay lah guys, tu je aku nak share.

Untuk Unboxing & Review korang boleh tengok video-video dibawah,




Jangan lupa follow aku punya gaming page di Facebook wokayy JT Gam×ng

Adios,

1 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post