AVANT CHOCOLATE & ICE CREAM Tak Halal?

Saturday, April 27, 2019

Assalam,

Haritu aku explore fb, sajer nak tengok-tengok info scammer online yang memang melambak sekarang ni.

Tapi, aku terjumper pulak 1 artikel pasal Avant & Choc ni. Maklumlah pernah makan dekat situ tahun lepas >.<


Katanya, Avant & Choc ni tak pernah dapat sijil halal..

Ada salah seorang pelanggan, menghantar emel kepada Avant & Choc seperti berikut,


Walaupun kata pihak Avant, yang kek dan ais krim dorang tiada campuran alkohol atau gelatin, selagi tak dapat sijil halal yang sah, seeloknya jangan makan.

Betul?

Time aku pergi tu, memang tak tau pasal status halal dorang. Sebab ramai giler melayu/islam makan dekat situ.

So yakin halal jerlah kan time tu.

Sekarang dah tau, so selagi tak dapat sijil halal memang tak boleh makanla dekat situ. Datang bergambar jerlah jawabnya kalau sesiapa yang teringin nak ke situ.

Banyak tempat lawa nak bergambar :)

Nak tengok lebih lanjut, boleh baca artikelnya disini https://www.astraveller.com/2018/11/avant-chocolate-green-view-garden.html

Ok, tu jer

Adios,
ASTraveller 2019

14 comments

  1. tak tahu lain cerita.. dah tahu mmg tak la.. sama ngan sis pun! was was kot

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
    Jom follow blog and Visit https://www.iyaseo.id/
    . Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    . Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    . Komen yang baik2 sahaja ye..
    . Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
    Terima kasih sekali lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm inshaAllah. Terima kasih atas kunjungan :D

      Delete
  3. Thanks infonya,
    lebih baik makan yang jelas halal saja.

    ReplyDelete
  4. Harus make sure resto halal dulu balu boleh makan disitu ya
    Smart choice sister

    Salam dari Padang :)

    ReplyDelete
  5. Terimakasih banyak, sudah visit blog saya

    Saya follow ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2. Terima kasih atas balas kunjungannya :D

      Delete
  6. Makan di luar ternyata harus berhati-hati karena kita tidak tahu apakah makanan yang ada di sana benar-benar halal jika tiada penjelasan atau label halal.
    Salam kenal juga dan terima kasih sudah berkunjung ke blog saya.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© A k u S e o r a n g T r a v e l le r. Design by FCD.