SUP Game Box 400 in 1

Tuesday, February 18, 2020

Salam guyss!

Pernah main game box ni tak? Ada 400 game didalamnya. Nampak jer kecik, tapi game melambak haha

Wow kan? 😍

Tadaaa,


Aku dah berjaya rembat satu sebab tertarik dengan retro game yang ada dalam gamebox ni. Banyak game masa zaman aku kanak² dulu, pada zaman 90-an.

Mengimbau kenangan betul 😀

Antara game popular yang ada dalam gamebox ini adalah, Super Mario, Contra, 90 Tank, Bomber Man, Pacman, 1942 😍







Dan berikut adalah game yang tersenarai:

1 Super Mario Bros. 2
2 Super Mario Bros. 3
3 Super Mario World 9
4 Super Mario 14
5 Super Mario Bros 6
6 Dr. Mario
7 Mario Bros.
8 Mario Is Missing
9 Mario's Time Machine
10 Super Mario Bros.
11 Sonic
12 Aladdin 3
13 GI Joe
14 Mega Man 3
15 Tekken 3
16 Tmnt2
17 ADVENTURE ISLANDND 2
18 Angry Bird 2
19 CHIP DALE 2
20 Contra
21 contra force
22 DOUBLE DRAGON 3
23 JackieChan
24 Little Nemo-Dream Master
25 Mighty Final Fight
26 Mitsume Ga Tooru
27 Moster in my pocket
28 Ninja Gaiden 3
29 Plants Vs Zomb
30 Pocket Monster
31 Power Blade 2
32 SNOW BROS
33 Spider Man
34 SUPER CONTRA
35 Tom & Jerry
36 World Cup
37 CRAZY CASTLE
38 Pac-Mania
39 RBI Baseball
40 World Cup Soccer
41 *1942
42 ADVENTURE ISLANDND
43 Adventures of Dino Riki
44 Adv of Lolo
45 Adv of Lolo 2
46 Angry Bird
47 Angry bird 3
48 ARKANOID
49 ASTRO ROBO SASA
50 BABEL
51 Badminton
52 BENTHAL
53 B-Wings
54 Dig Dug 2
55 ELEVATOR ACTION
56 Exed exes
57 F1-Race
58 FLIPULL
59 GOONIES
60 GRADIUS
61 GYRODINE
62 Gyruss
63 Hello Kitty
64 Ice Hockey
65 KUNG FU
66 Mickey Mouse
67 MS Pac-Man
68 MUSIC MOMENT
69 Onyanko Town
70 Penguin Kun Wars
71 POOYAN
72 Pro Wrestling
73 Route 16Turbo
74 Seicross
75 SLALOM
76 Soccer
77 Solomon's Key
78 Son Son
79 SPELUNKER
80 Super Chinese
81 Track Field
82 Transformers
83 TwinBee
84 VOLGUARD 2
85 Volleyball
86 Wrecking Crew
87 10yard fight
88 4mahjong
89 antarctic advent
90 ARABIAN
91 balloon fight
92 Baseball
93 BATTLE CITY
94 Battle city 2
95 Billiard
96 BINARY LAND
97 Bird Week
98 Black white chess
99 BOMBER MAN
100 Bomb Sweeper
101 Box world
102 Brush roller
103 BURGER TIME
104 Chack'n pop
105 CIRCUS CHARLIE
106 City connection
107 Clu clu lan
108 CONTE ENEGY
109 DEFENER II
110 Deflower
111 Devil world
112 Dig Dug
113 Donkey Kong
114 Donkey Kong 3
115 Donkey Kong Jr.
116 Donkey Kong Jr math
117 Door door
118 Excitebike
119 Exerion
120 Field combat
121 Formation 2
122 FRONT LINE
123 GALAGA
124 GALAXIAN
125 Glommy chress
126 Golf
127 Gomoku
128 Hyper olympic
129 Hyper sports
130 Ice climber
131 Ikki
132 Jewelry
133 Joust
134 Karateka
135 Levin action
136 Lode Runner
137 Lode Runner2
138 Lunar Ball
139 Macross
140 Mahjong
141 Mappy
142 MILLIPEDE
143 Muscle
144 Nibbles
145 Night arrow
146 Ninja kun
147 NUTS MILK
148 Othello
149 Pacman
150 Pinball
151 Poker
152 Popeye
153 Pyramid
154 Raidon bungeling
155 ROAD FIGHTER
156 Sky destroyer
157 Small mario
158 Space et
159 STAR FORCE
160 Star gate
161 Tank a 1990
162 Tennis
163 UFO race
164 Urban Champion
165 Warpman
166 Wrestle
167 Yie ar kung fu
168 Zippy race

Banyak gila. 

Tapi bila dah explore tu, aku rasa ada game yang duplicate. Maybe total game tak sampai pun 400 sebenarnya. huhu. 😅 

SUP Game Box ni di datangkan dalam pelbagai warna. Antaranya;
Biru
Merah
Hitam
Kuning
Putih

Ianya juga di datangkan dengan set, iaitu set 1 Player dan set 2 Player.

Set 1 Player
1x Console
1x AV Cable
1x DC Cable
1x User Manual

Set 2 Player, sama je macam set 1 Player cuma ada ditambah satu lagi extra controller bewarna merah. Aku rasa controller ni, memang semua warna merah kot. Belum pernah lagi aku jumpa controller kaler lain huhu

Selain itu, apa yang menarik pada SUP Game Box ini adalah ianya boleh disambungkan terus pada TV dengan menggunakan AV Cable. So korang boleh main direct dekat TV lah.. Lagi puas kot 😍

Best kan?

Cuma yang tak bestnya, bila skrin TV korang besar, pixel pada skrin game akan jadi pecah-pecah. Tak syiok. So kalau nak puas hati, korang kena sambungkan pada TV yang ukuran skrin nya dibawah 20 inch, kot lah 😅

Kah kah kah!

Satu lagi, baterinya takdala tahan sampai up to 6 jam seperti yang ditulis pada kotak. Rasanya dalam 2 jam, dah low bateri. So kalau nak best, kena cari lagi extra bateri. Aku rasa banyak je lagi jual dipasaran. Bateri dia, macam bateri phone Nokia.




Aku rasa senang kot nak cari 😀

Kalau malas nak cari extra bateri, bila dah low tu korang charge jela terus dengan powerbank korang. Pada game box ni ada USB port, so korang cucuk je setel.

Apepun, overall memang best. Kalau smartphone korang low bat, SUP Game Box ni boleh jadi pengganti untuk isi masa boring korang. 

Harga dipasaran takdelah mahal sangat. Harganya adalah antara 35MYR - 49MYR.

Apa lagi, jom la kasi rembat satu buat koleksi 😀

2 comments

  1. Your Affiliate Profit Machine is ready -

    And earning money online using it is as simple as 1, 2, 3!

    Here's how it all works...

    STEP 1. Tell the system what affiliate products the system will push
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON TRAFFIC (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate system explode your list and upsell your affiliate products for you!

    So, do you want to start making money?

    Click here to launch the system

    ReplyDelete
  2. Your Affiliate Profit Machine is ready -

    And getting it running is as simple as 1...2...3!

    This is how it works...

    STEP 1. Choose which affiliate products the system will push
    STEP 2. Add PUSH button traffic (it takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products on it's own!

    So, do you want to start making profits??

    Check it out here

    ReplyDelete


Latest Instagrams

© A k u S e o r a n g T r a v e l le r. Design by FCD.