Request TV Shows atau Movie Di Netflix

Sunday, June 2, 2019

Assalam hi,

Korang dah langgan Netflix?

Kalau belum, korang boleh register secara percuma dan tonton movie sebulan percuma disini Netflix atau rujuk posting sebelum ni, https://www.astraveller.com/2019/05/netflix-tonton-movie-percuma-selama.html

Movie yang tersenarai dalam Netflix memang banyak, tapi tak semua movie yang kita nak tengok tu ada.

Tapi dont worry lah, korang boleh request movie pada Netflix.

Caranya mudah jer,

1) Sign In Netflix dan klik More


2) Klik Help


3) Klik Help Center


4) Pergi ke Quick Links dan klik Request TV Shows or Movies



Then korang boleh suggest atau request 3 movie yang korang minat.

5. Klik Submit Suggestion dan selesai.

Then tunggu je update movie dari Netflix.


Enjoy!

Adios,
ASTraveller2019

18 comments

  1. Lovely tips, have a great week☺

    ReplyDelete
  2. nice info. Thank you for sharing

    ReplyDelete
  3. Info yang bagus. Bentar lagi Lebaran, banyak orang tertarik nonton film saat bepergian, lewat aplikasi ini bagus juga ya. Oh ya, saya follower baru blog ini. Thx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya. terima kasih :D dan terima kasih kerana follow back :)

      Delete
  4. Aku suka nonton seriesnya sih kalo di netflix :D

    ReplyDelete
  5. saya pernah langganan netflix tahun lalu.
    dan baru tahu kalau ternyata bisa request movie atau series ya.

    great tips. terimakasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya kawan, boleh request movie nya :) sama-sama

      Delete
  6. Hello admin


    Woow Nice article I am like your post. "Perfect"
    Good job Tanks For sharing
    Please follow me back and Good luck


    Youtube Vs book What's On Your Mind Most assume No ...

    ReplyDelete
  7. remember netflix, remember xl axiata

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Iya sama-sama. Terima kasih atas kunjungannya :)

      Delete

Latest Instagrams

© A k u S e o r a n g T r a v e l le r. Design by FCD.