Halu guys, good day! 😀

Ni ada lagi satu berita gembira pada semua online seller yang pernah menggunakan servis Flexipack diluar sana. 

Korang tau tak, Flexipack dah ada balik? 😏

Ya, sudah beroperasi.

Sebenarnya aku pun baru tahu jugak ni haha 😆 

Happy jugak lah bila tau Flexipack dah ada balik. Dalam setahun juga dia menghilang. Sekarang dah kembali beroperasi. HOYEAH! 😁 

Tapi kan guys, tapi kan...Harga dia dah tak sama macam sebelum ni tau. Ada kenaikan harga sikit. Harga basic masih sama tapi setiap parcel yang dihantar ada dikenakan caj tambahan. Boleh tahan juga lah extra charge dia. Tapi bagi aku harga masih lagi reasonable la jugak berbanding dengan harga servis yang lain. HUK HUK! 😅

Okaylah tu, dari takda kan?

So, berikut adalah harga terbaru Flexipack International 

Harga Postage masih sama macam sebelum ni


Berikut adalah caj tambahan (surcharge) yang akan dikenakan pada setiap parcel yang nak dihantar.

Gambar dicedok dari Facebook

Surcharge yang dikenakan tu, separuh dari harga postage tau hahaha. 

Untuk tracking number pulak, harga masih sama RM13.50/pcs, fuh! 



Siapa yang dah biasa guna Flexipack tu, mesti tahu harga tracking number kena bayar lain. Nasib baik harga terbaru untuk tracking number masih sama. Hiks!😅

Okaylah guys, itu saja nak info. Untuk maklumat lanjut, macam biasa korang boleh visit website Pos Malaysia atau terus baca sini https://www.pos.com.my/shop/products/prepaid/international/flexipack.html

Adios,

4 Comments

  1. Thank you so much for the valuable info! Ralat nak ke pos office ulang balik semata2 nak check harga surcharge. Harap2 harga shipping akan kembali normal in the future!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. iya.. ada tambahan surcharge tu... harap dalam masa terdekat tiada perubahan lah.. :D TQ singgah blog!

      Delete

Post a Comment

Previous Post Next Post