Pak Tam Mee Udang

Thursday, August 13, 2020 Pantai Teluk Bayu, Jalan Sungai Batu, 11920 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia

Hi guys! 


Last weekend, aku bercuti ke Penang. Tak sah, kalau tak singgah mana-mana restoran yang sedap untuk dirasa kan? 😋


Sebelum pegi, memang dah set nak try restoran yang sedap-sedap dekat area homestay. Dapat terjah sebuah restoran pun jadilah kan 😃


Cari punya cari, memang ada restoran yang pernah viral sebelum ni berhampiran homestay. So kesana terusla kita!


Pak Tam Mee Udang



Orang kata, dekat sini memang sedap. So kali ni kita try makan dekat sini pulak 😍

Sampai je dekat lokasi, kita tengok suasana. Memang tenang, damai, redup-redup. Tepi pantai lagi. Kebetulan masa tu tak ramai, so memang layan la.



Damaikan?

Suasana damai disekitar restoran buat aku teringat sampai hari ini haha 

Jom masuk tengok menu!




Kebanyakan menu adalah berasaskan mee. Siapa peminat mee, boleh datang sini. Sedap-sedap dan berbaloi.


Aku satu family haritu, order Mee Udang dan Mee Goreng Udang. Semua sedap dan yang paling sedap adalah Mee Goreng Udang diaa...


Nyesal tak order Mee Goreng Udang dia, lagi padu dari Mee Udang rupanya hahaha 😂



Nampak sedap kan?

Memang sedap guys! Disebabkan restoran memang terletak berhampiran pantai, lepas makan boleh lepak-lepak pantai. Best woo



Korang kalau travel Bayan Lepas area Teluk Kumbar, Penang boleh la terjah sini sekali.

Alamat seperti dibawah,

Pak Tam Mee Udang, Pantai Teluk Bayu, Sungai Batu Teluk Kumbar, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Waktu Operasi: 12pm - 7pm Dibuka setiap hari, kecuali hari Khamis tutup. 


Nak senang korang Google Map je Pak Tam Mee Udang.


Adios,

ASTraveller2020

7 comments

  1. Boa tarde obrigado pela visita. Parabéns pelo seu blogue. Muito interessante também. Vou lhe seguir com prazer.

    ReplyDelete
  2. Halo, salam kenal :)
    Saya Kartika dari Indonesia.

    Wowww enak sekali makan mie dipinggir pantai ya. Suasana dapat, perut lapar terobati, mata juga segar dengan pemandangan. Ah bikin iri saja hahaha

    Btw, sudah mulai ramai kah tempat wisata di Penang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halo Salam kenal juga Kartika :) Iya enak sekali. hahaha.. Nanti senang-senang, jom datang ke Malaysia ya!

      Iya sudah ramai, tapi kini kes Covid kembali menghantui huhu

      Delete
  3. Hi, great article and great angle in pictures!

    thta's good if the tourism and economy has started after covid-19. Hope you guys in Penang stays healthy and keep on smiling yeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi thank you, sari. Stay safe & healthy too. Thank you for visiting me!

      Delete
  4. Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
    I have many hobbies. I love to travel and read. But my favorite hobby is cooking. Let me tell you why! First, I'll tell you a little bit about why I started cooking. Secondly, I'll give you some information about what I like to cook. Third, I will say how I use the Fooddy Blog for cooking.

    When I started cooking, I was 10 years old. My mom wants me to be a chef. She has always believed that girls have to make different types of food, because one day they will get married. In my country, it is normal for girls not to cook. I feel lucky because I can cook many dishes. Now that I cook some of the dishes my children and husband love, I become happy and proud of my mother and myself. Foody

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© A k u S e o r a n g T r a v e l le r. Design by FCD.