Haluuuu guys 😎



Saper pernah guna Flexipack International untuk penghantaran ke luar negara?


Aku ni, salah seorang pengguna Flexipack sejak tahun lepas. Flexipack ni, antara perkhidmatan menghantar barang ke luar negara yang paling murah setakat ini.


Tapi sayang, perkhidmatannya dihentikan sementara waktu sejak Ogos 2020. 


Betul ke sementara je? 


Sebab sampai sekarang tiada langsung update dari Pos Malaysia tentang Flexipack. Ke aku yang terlepas pandang? 😆


Baru-baru ni, aku ada tanya di kaunter Pos Laju pasal Flexipack ni. Staff tu kata, Flexipack ni dah stop dah sebenarnya


Aku kata, dah takda ke?


Ya, dah takda. Maybe akan tukar pada produk baru. 😅


Alamak, dah takda. Sayang betul. Dahla kos Flexipack antara yang termurah kalau nak hantar barang ke luar negara. Sob sob 😭

So sama-sama kita nantikan, produk baru yang bakal menggantikan Flexipack tu. Aku harap, harga dia masih berpatutan dari servis lain. Kalau kos murah, senanglah aku nak berniaga  maggi di ebay 😬


Apapun, bertabahlah sapa yang memang dah biasa guna Flexipack ni. Moga servis Flexipack terus kekal atau Pos Malaysia gantikan Flexipack dengan servis yang setara dengannya.. 😍


Adios,

ASTraveller.com

2 Comments

  1. hi...nk tnya..sbb sy br first time nk pos barang...so any suggestion courier mana yg available skrg nie sbb mostly suspend service sbb covid...hopely dpt mbntu..tq in advance

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi buat masa ni mmg sy tak buat pos ke luar negara dah.. tunggu srvis yang murah skit mcm flexipack la kot baru on balik. tp yg sy tau skrg, kalau under pos malaysia, guna AsiaXpress.. masih ada

      Delete

Post a Comment

Previous Post Next Post